Stafford, Armstrong, Presley og Beatles var populære i juni 1964

Jeg fortsetter å tilfredsstille nysgjerrigheten min som lurer på hvilken musikk som var mest populær i Norge i 1964. Og det jeg finner ut deler jeg med deg. I dette innlegget handler det om de mest populære låtene på den offisielle norske salgsstatistikken VG-lista da juni ble til juli. Noen hadde musikken i platebunken sin, og bidro dermed til å bestemme hvilke låter som var de mest solgte. Mens vi som ikke var gamle nok til å ha egen platesamling lærer noe nytt 60 år senere.

Nummer ti og ni…
Fem nye låter hadde plassert seg blant topp ti på salgslista siden forrige måned. Mens de øvrige fem var med videre fra mai-lista. En av dem var Cliff Richard og hans Constantly som hadde flyttet seg fra syvendeplass i mai til tiendeplass i juni. På niendeplass lå nykommeren Kissin’ Cousins og Elvis Presley. Låten kom fra Elvis-filmen med samme navn, og oppnådde høyere listeplasseringer her i landet enn i USA og Storbritannia. Her er den svingende Kissin’ Cousins. Klikk og lytt.

Nummer åtte…
Svingte gjorde det også på åttendeplass på lista. Der lå The Beatles med nykommeren Long Tall Sally. Som ikke ble skrevet av Lennon/McCartney, og som kom inn på lista i slutten av juni. Låten ble spilt inn i 1956 av Little Richard, som var med å skrive den sammen med to landsmenn. The Kinks ga ut låten på sin første singelplate to måneder før The Beatles gjorde det, men gutta fra Liverpool fikk størst suksess med Long Tall Sally.

Nummer syv og seks…
En annen på vei nedover på lista var Wenche Myhre som i overgangen fra mai til juni lå på fjerdeplass med sin La meg være ung, og som i løpet av juni hadde glidd ned til syvendeplass. 16-åringen Gigliola Cinquetti og låten hennes Non ho l’età hadde flyttet seg fra tredje til sjetteplass.

Nummer fem…
Som nykommer og på femteplass på lista lå den amerikanske låtskriveren og artisten Terry Stafford med sin debutsingel Suspicion. Låten hadde lagt seg til rette midt på topp ti-lista i midten av juni. Og der lå den også ved utgangen av måneden. Terry Stafford ga ut to studioalbum og åtte singelplater på seksti- og syttitallet. Suspicion ble den største hit’en for mannen med Elvis-stemmen. Her er Suspicion, en låt han skrev selv.

Nummer fire…
Louis Armstrong ga ut sin første singelplate i 1923, som solo-trompetist og ung mann med King Oliver’s Creole Jazz Band. Låten på fjerdeplass på juni-lista var hans femte siste singelplate. Den siste kom ut to år før han døde i 1971, 69 år gammel. Nykommeren Hello Dolly hadde på første forsøk lagt seg til rette på fjerdeplass uka før månedsskiftet, og skulle bli svært populær på begge sider av Atlanteren. Hello Dolly ble skrevet av komponisten Jerry Herman til 1964-musikalen med samme navn.

Nummer tre og nummer én…
16-åringen Millie Small hadde flyttet seg fra andre- til tredjeplass på lista med låten My Boy Lollipop. Millie hadde allerede ligget på lista i ti uker, de fire foregående ukene på andreplass. På toppen av lista da juni ble til juli 1964 fant vi gentleman Jim og hans I Love You Because. Jim Reeves hadde ligget på førsteplass i åtte uker på rad da juni var historie. Lyden av låten finner du i innlegget om mai måned bak linken under dette.

Nummer to…
Nykommeren på andreplass på singellista da juni ble til juli 1964 var The Beatles. Låten var Roll Over Beethoven, Chuck Berry sin ikoniske rock’n roll’er fra 1956. I dag er lista over innspilte versjoner av låten veldig lang. I 1964 hadde ikke riktig så mange spilt den inn. The Beatles sin versjon kom inn på salgslista i Norge to uker før månedsskiftet, med andreplass som beste plassering. Her er Beatles og Roll Over Beethoven. Likandes versjon.
Takk for at du ble med helt hit.

Fakta sjekket hos en.wikipedia.org og vglista.no
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.

Legg igjen en kommentar