Farmer John, sekstitallets kjappeste låt, eller?

Låten var en av svenske Hep Stars sine mest populære i Skandinavia midt på 60-tallet. Kvintetten fra Stockholm med blant andre senere ABBA-gründer Benny Andersson og vokalist Svenne Hedlund med på laget, hadde syv singelplater innafor topp ti på salgslista her i landet i til sammen 74 uker fra sommeren 1965 og ut våren 1967. En av låtene var Farmer John.

Farmer John ble opprinnelig skrevet, spilt inn og gitt ut av den amerikanske rhythm & blues-duoen Don and Dewey i 1959, som en fengende, gyngende rhythm & blues-låt. Med blåsere og det hele. Singelen ble ikke særlig lagt merke til av platekjøperne. Likevel valgte garasjerock-bandet The Premiers å gi ut låten som singelplate i sin stil i 1964. Singelen var deres første, og deres eneste topp 20 Billboard-hit.

Hep Stars ga ut Farmer John som sin fjerde singelplate våren 1965, med låten Donna som baksidelåt. Det mistenkes at bandet hadde hentet inspirasjon fra britiske The Searchers som ga ut låten på debutalbumet sitt i 1963. I et nokså rockete tempo. Gutta i Hep Stars skal visstnok ha hørt låten i ei innspilling av et finsk rockband. Flere band har i ettertid gitt ut låten. Men, ingen innspillinger slår versjonen til Hep Stars i tempo.

Her er ett minutt og femti-to sekunder Hep Stars og Farmer John. Enda et fint minne fra den gang da. Og 60-tallets kjappeste låt. Eller er den det? Klikk og lytt.

Fakta sjekket hos en.wikipedia.org
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.