Soldier of Fortune, kult-balladen til Deep Purple

Deep Purple ga aldri ut bluesrock-balladen Soldier of Fortune som singelplate. Den er avslutningslåt på albumet Stormbringer, som kom ut i november 1974. Men har aldri alene tøtsjet innom en eneste hitliste. Likevel har låten opparbeidet en kultstatus opp gjennom årene, og er blitt en av Deep Purple sine mest populære ballader.

Sånn for ordens skyld; en kult-låt er en låt som folk nærmest forguder på grunnlag av bestemte kvaliteter, som tekst eller melodi. Eller begge deler. Soldier of Fortune ble skrevet av to av medlemmene i bandet, Ritchie Blackmore og David Coverdale. De andre bandmedlemmene likte ikke låten, og den ble derfor sjelden spilt på konserter. Blackmore sa i en biografi at han likte Soldier of Fortune fordi den på en måte inneholder akkorder med et preg av middelalderen.

Etter at han forlot Deep Purple i 1976 tok David Coverdale i bruk Soldier of Fortune på plate og på konserter. Først på et livealbum med Whitesnake i 1997. Før han ga den ut på plate med bandet sitt Blackmore’s Night i 2002. Og i 2015 ga Whitesnake med Coverdale som vokalist ut låten på studioalbumet The Purple Album. Med Deep Purple-låter fra Coverdale sin tid som vokalist, låter han var med på å skrive.

Låten om lykkejegeren er Deep Purple-favoritten til Ritchie Blackmore. Og den er og har vært den mest spilte fra albumet Stormbringer i heimen min siden den gang da. Midt på 70-tallet. Her er Soldier of Fortune. Klikk og nyt.
Takk for at du ble med helt hit.

Fakta sjekket hos en.wikipedia.org
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.

Legg igjen en kommentar