Morrabluesen til Stein Ove Berg

Den kom ut i 1973, debutsingelen til Stein Ove Berg. Og ble ei vise du la merke til når den ofte ble spilt på radio. Behagelig tilbakelent, og med en trivelig jeg-tekst om Andersen på Skarnes som våkna klokka fire og måtte på jobb klokka sju. Og som var heldig som hadde ei kone som smurte matpakken hans kvelden før. Mange kjente seg kanskje igjen i den, og visa ble svært populær i Norge.

På tross av populariteten rakk Manda’ morra blues aldri helt til topps på radiohitlista Norsktoppen. Til det var blant andre Inger Lise Rypdal og andre popartister for populære den vinteren og våren i 1974. Men, Manda’ morra blues fikk sine tilmålte ti uker på topp ti-lista. De fleste av dem på øvre halvdel. Og hadde reglene tillatt det, hadde den nok blitt på lista noen uker til.

Da debutalbumet Kommer nå kom ut i 1974 ble også det godt mottatt. Riktignok rakk det ikke helt til topps på salgsstatistikken over solgte sådanne, i konkurranse med utenlandsk pop og rock. Albumet inneholdt to viser til som entret Norsktoppen i 1974. To av dem gikk helt til topps; Rollebytte i oppgang A og Familien Hansen.

Stein Ove Berg fikk sin debut i radioprogrammet Søndagsposten i 1971. Og ga ut et titalls studio- og samlealbum, pluss elleve singelplater i sin karriere. Og her siterer jeg Store Norske Leksikon; «De livsfilosofiske tekstene hans priset skjønnheten i det hverdagslige, og han identifiserte seg med gjennomsnittsmennesket». Stein Ove Berg døde i juni 2002, 53 år gammel.

Jeg avslutter med favoritten min, og har selvsagt lyttet til den femti år gamle Manda’ morra blues et par ganger til mens jeg skrev dette innlegget. På en tirsdag kveld.

Fakta sjekket hos no.wikipedia.org
Blide fra nrk.no
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.