Gigliola, Jim Reeves og Beatles var populære i Norge i april 1964

Jeg fortsetter å tilfredsstille nysgjerrigheten min om hvilken musikk som var mest populær i Norge for 60 år siden. Og det jeg finner deler jeg med deg. Noen hadde musikken i platebunken, og andre måtte nøye seg med å lytte til den på radio. Lista fra overgangen fra mars til april 1964 kan du lese om ved å klikke på linken under den nederste låten. I dette innlegget handler det om de ti mest populære på den offisielle norske salgslista da april ble til mai for 60 år siden.

Ti og ni
Fire nye låter hadde kommet inn på den offisielle salgslista i Norge, VG-lista i løpet av april. To Liverpool-band lå på lista med to låter hver. Et av dem var The Swinging Blue Jeans som hadde sin siste uke innafor topp ti med låten The Hippy Hippy Shake, på tiendeplass. Den hadde ligget på lista i 14 uker, i syv av dem på førsteplass. Bandet sto også bak en av de nye låtene på lista.

Nykommeren var Good Golly Miss Molly, som hadde kommet inn på lista i slutten av april. Låten ble spilt inn av Little Richard i 1958 og Jerry Lee Lewis i 1962, og ble en av The Swinging Blue Jeans sine mest populære. Og en viktig hit for bandet i USA under British Invasion, den britiske musikkbølgen som inntok USA på 60-tallet. Her er Good Golly Miss Molly og The Swinging Blue Jeans. Klikk og lytt.

Nummer åtte
Da april var i ferd med å bli mai hadde 16 år gamle Millie Small ligget på topp ti-lista i Norge i to uker. Låten var My Boy Lollipop som var hennes internasjonale gjennombrudd. En låt skrevet midt på 50-tallet, og spilt inn første gang i 1956 av amerikanske Barbie Gaye. Som var et par år yngre enn Millie da hun ga den ut på plate. Millie fikk størst suksess med låten, som ble hennes første og eneste internasjonale hit. Her er My Boy Lollipop.

Nummer syv
Også på syvendeplass på lista fantes en nykommer. I motsetning til Millie var Elvis Presley ingen debutant. Låten Viva Las Vegas var hans 52. singelplate siden platedebuten ti år tidligere. Låten kom fra Elvis-filmen med samme navn. Den kom inn på topp ti-lista i Norge første uka i april, og lå i fire uker på sjetteplass før den inntok syvendeplassen den uka april ble til mai. Her er Elvis og Viva Las Vegas.

Seks og fem
Da april 1964 var historie hadde svenske Siw Malmkvist ni uker bak seg på topp ti-lista med Skona Mitt Hjärta. Låten lå på tredjeplass i mars, og hadde glidd ned til sjetteplass. Låten hennes solgte til totalt 15 uker som en av Norges ti mest populære, og hun var sikkert ikke misfornøyd med det. Mens The Beatles på sin side holdt fast på femteplassen fra mars måned. All My Loving var den ene av to av Beatles-låter på lista ved utgangen av april.

Nummer fire
På fjerdeplass på topp ti-lista lå 16 år gamle Gigliola Cinquetti. Den unge italieneren var et ubeskrevet blad for oss nordmenn før hun vant finalen i Eurovision Song Contest med låten Non ho l’età. Hun beholdt æren som den yngste vinneren av konkurransen i 12 år, før belgiske Sandra Kim vant den i 1986. Som 13-åring. For meg er låten Non ho l’età et artig gjenhør. Sammen med familien var jeg en ihuga Eurovision-lytter og titter tidlig på 60-tallet. Non ho l’età husker jeg godt.

Nummer tre og to
Ingen nykommere hadde blandet seg inn blant de tre populære artistene på de tre øverste plassene på topp ti-lista. Can’t Buy Me Love, Beatles-låt nummer to på lista hadde klatret fra syvende i mars til tredjeplass siste uka i april. Men ingen slo Jim Reeves som hadde tatt det største steget fra mars til april. Opp fra niende til andreplass, og låten var I Love You Because. Og tilværelsen på salgslista i Norge skulle etter hvert bli langvarig.

Nummer én
Populære Wenche Myhre hadde fra andreplass i mars ligget på førsteplass i hele april med låten La meg være ung. Norges mest solgte singelplate også da april ble til mai i 1964. Du kan lytte til låten bak linken under. Jeg har valgt å avslutte med baksidelåten på singelen La meg være ung. Låten var Kan jeg tro ditt løfte som opprinnelig var en låt fra utlandet, oversatt til norsk av Arne Bendiksen.

Her er Kan jeg tro ditt løfte, en låt helt uten egne plasseringer på topp ti-lista i Norge. Men, som baksidelåt regner med at også den ble mye spilt på platespillere rundt i norske hjem.
Takk for at du ble med helt hit.

Fakta sjekket hos vglista.no og Wikipedia
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.