The Beatles dominerte topp ti-lista i Norge i mars 1964

Hvilken musikk var mest populær i Norge i mars for 60 år siden? Det finner du ut i dette innlegget. Musikk som noen hadde i platebunken, og som andre nøyde seg med å lytte til på radio. Jeg fortsetter å døyve nysgjerrigheten min også i 2024, og deler det jeg finner med deg. Lista fra overgangen fra februar 1964 kan du lese om ved å klikke på linken under den nederste låten. I dette innlegget handler det om de ti mest populære på den offisielle norske salgslista da mars ble til april for 60 år siden.

The Beatles hadde for alvor inntatt Norge. Og salget av Beatles-singler hadde tatt av. I 2022 skrev jeg et innlegg med tittelen «Det musikalske 1964 handlet mest om The Beatles». Det året hadde bandet ti singelplater innafor topp ti på den norske salgslista, kjent som VG-lista. Og her er topp ti-lista nedenfra og opp da mars nærmet seg april i 1964. Med tre Beatles-låter, der to av dem var nykommere.

Nummer ti og ni
Seks nye låter hadde kommet til siden februar. Den ene av dem sto Grynet Molvig for. Men låten Lykkeland fikk bare to uker på tiendeplass på topp ti-lista. På niendeplass lå en annen nykommer. Jim Reeves var på vei inn på lista til en flere måneders lang tilværelse blant de ti mest solgte låtene. Låten var I Love You Because, og Gentleman Jim som han ble kalt, var en svært populær kar her i landet. I Love You Because var hans femte singelplate blant topp ti på salgslista i Norge siden den første i 1960.

Åtte og syv…
På åttendeplass på lista lå The Beatles og deres I Want to Hold Your Hand. Låten hadde glidd ned fra andreplass i forrige måned. På syvendeplass og på vei oppover var derimot deres ene nykommer Can’t Buy Me Love. Den kom inn på lista denne siste uka i mars. Og skulle få nyte tilværelsen blant de ti mest solgte singelplatene i Norge i flere uker. Her er Can’t Buy Me Love.

Seks og fem…
Sjetteplassen på lista var Cliff Richard & The Shadows sin med låten I’m the Lonely One. Tre plasser høyere enn forrige måned, men likevel på vei nedover etter dette. Lyden av den finner du i innlegget bak linken nedenfor. På plassen over – på femte – lå enda en Beatles-nykommer. All My Loving er en av mine og mange andre sine Beatles-favoritter. Og også den gikk mot en lang tilværelse på topp ti-lista. Her er den.

Nummer fire
Britiske John Leyton hadde hatt en nummer én-hit i Europa høsten 1961, også i Norge, med låten Johnny Remember Me. Og da Beautiful Dreamer ble gitt ut to og et halvt år senere fikk han en ny topp ti-hit. Men bare her i landet og i Sverige. Leyton var også film- og TV-skuespiller, og avsluttet karrieren som bortimot 80-åring i 2015. Låten Beautiful Dreamer lå på fjerdeplass etter å ha glidd ned fra tredje uka før. Kvikk og fin låt.

Nummer tre og én
Svenske Siw Malmkvist hadde klatret opp fra syvende til tredjeplass siden forrige måned. Låten var Skona mitt hjärta som du finner lyden av bak linken under. Mens Liverpool-bandet The Swinging Blue Jeans og deres fengende The Hippy Hippy Shake hadde sin syvende og siste uke på førsteplass. Men fortsatt mange uker igjen innafor topp ti.

Nummer to
Andreplassen på lista hadde Wenche Myhre overtatt med nykommeren La meg være ung. Hennes andre topp ti-hit så langt i 1964. La meg være ung var Wenche Myhre sin tiende singelplate siden platedebuten i 1960. Og hennes sjette topp ti-hit her i landet. Selv var jeg elleve år da låten dukket opp på radio. Og jeg likte den, tøff som den var etter datidas standard. Velkjente Arne Bendiksen skrev La meg være ung til Wenche Myhre, den mest populære norske plateartisten for 60 år siden.
Takk for at du ble med helt hit.

Fakta sjekket hos vglista.no og Wikipedia
Bilde fra ultimateclassicrock.com
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.