Hep Stars, Ola & The Janglers, Hounds, og Tom & Mick & Maniacs

Plate- og kassettsamlinga mi inneholder en brukbar mengde godt voksen musikk. Musikk-kassettene på bildet over er en liten del av ei samling kassetter med tittelen «Diverse artister» med et nummer bak, som står i den adskillig nyere hylla. Jeg tok opp musikken selv på 70-, 80- og bitte litt inn på 90-tallet. Og sammen med kassettene som de første årene ble spist opp av kassettspillerne mine i heimen eller i bilen, var diverse-serien en gang til sammen rundt tretti i tallet.

Diverse artister 18
Musikken i dette innlegget finnes på kassetten «Diverse artister 18», den med rød skrift og et hjerte-utropstegn på. Tatt opp fra LP-plater i platebaren i butikken jeg jobbet i på den tida. I 1975 og i stereo, har jeg skrevet inni det hjemmeproduserte kassett-coveret. Jeg hadde det på stell. Side én med åtte låter fra svenske band og artister, som sang på engelsk i den tida. Mens side to inneholder engelsk og amerikansk musikk.

Jeg har plukket ut fire av låtene fra fire av de svenske bandene og artistene til dette innlegget. Og hvorfor har jeg det? Jo, fordi jeg før dette ble skrevet lyttet gjennom kassetten og fikk ei trivelig stund med gode minner fra tidlig ungdom foran radioen på 60-tallet. Med låter jeg egentlig hadde lagt vekk. Sånne minner må selvsagt deles med deg som leser bloggen min. Og husker også du låtene er vi dobbelt så mange som gjør det.

Hep Stars
Først ut er et av Sveriges mest populære band på 60-tallet. Hep Stars hadde mange hitlåter også her i Norge. Bandet har fått sitt eget innlegg, og har fått være med i andre innlegg her i bloggen. Jeg hadde fylt 13 år da Sunny Girl kom ut våren 1966. Låten ble skrevet av Hep Stars-medlem og senere ABBA-gründer Benny Andersson. Og ble ei av Norges ti mest solgte i ti uker den våren. En av Hep Stars sine fineste låter, synes jeg. Og første låt ut på kassetten min, «Diverse artister 18». Klikk og lytt.

Ola & The Janglers
Sollentuna-bandet Ola & The Janglers med Ola Håkansson som vokalist var svært populære i Sverige, og populære også her i Norge. En av hit-låtene deres her i landet Bird’s Eye View of You som lå i Ti uker på Ti i Skuddet-lista til NRK. Ola Håkansson var en kjent mann i musikklivet i Sverige i ti-årene etter 60-tallet. Her er Ola & The Janglers med sin versjon av Chris Montez-låten Let’s Dance. Fra 1968.

The Hounds
Det fem mann sterke bandet The Hounds sine harmonier kunne minne om britiske The Tremeloes. Det sier svenske Wikipedia, som jeg må støtte meg til når det gjelder fakta om bandet. Fordi jeg rett og slett ikke husker dem godt nok. Bandet hadde fire hitlåter på svenske Tio i Topp fra 1966 til 1968. Bandet ble oppløst i sistnevnte år på grunn av artist-skatten som ble innført det året. Som tok knekken på flere svenske band. Her er deres hit nummer to, fra 1967 og fra kassetten min. Sealed With A Kiss var opprinnelig en internasjonal hit for amerikaneren Brian Hyland i 1962.

Tom & Mick & Maniacs
Jeg avslutter innlegget med Tom & Mick & Maniacs, som jeg husker inderlig godt fra den tida på grunn av sin hitlåt Somebody’s Taken Maria Away. Bandet med Tommy Körberg som den ene vokalisten og etter hvert Michael Johansson som den andre. Sistnevnte var en musiker med en karriere svenskene kjenner bedre enn oss nordmenn. Men, etter bare tre år på veien ble Tom & Mick & Maniacs oppløst i 1968.

Somebody’s Taken Maria Away ble en favoritt og en nynne-låt hos meg. Men så likte jeg jo pompøs pop bedre enn all annen pop i 1967. Tom & Mick & Maniacs fikk noen uker i Ti i Skuddet med låten, der jeg oppdaget den. Og når teksten handlet om ei Maria som noen hadde stukket av med, så reagerte min 15 år gamle, allerede romantiske hjerne.
Takk for at du leste helt hit.

Fakta sjekket hos se.wikipedia.org
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.