Wenche og tre Liverpool-band var populære i februar 1964

Nysgjerrigheten min lurer stadig på hvilken musikk som var mest populær i Norge for 60 år siden. Musikken noen hadde i platebunken, mens vi andre måtte nøye oss med å få den med oss via radio. Jeg tok for meg hver enkelt måned i 2023, og har fortsatt med det inn i 2024. Og deler det jeg finner med deg. I dette innlegget handler det om musikken fra den norske topp ti-lista i overgangen fra februar til mars måned for 60 år siden.

I løpet av februar hadde fire nye låter entret topp ti-lista. Og de hadde beskjedent nok inntatt de fire nederste plassene på lista. Du kan lese om dem og lytte på låtene deres nederst. De øverste seks på lista skrev jeg om i det forrige innlegget om januar 1964. Du kan lese det og lytte på musikken ved å klikke på linken under den nederste låten i dette innlegget.

Seks, fem, fire, tre…
Den sjette mest populære låten i februar var Bobby Bare og hans Detroit City. Som lå på topp ti-lista i tjuende uke på rad. På plassen foran ham lå The Dave Clark Five og låten Glad All Over. Bandets internasjonale gjennombrudd. Den syngende nonnen med artistnavnet Sœur Sourire hadde ligget på andreplass i tre uker. Ved månedsskiftet hadde låten hennes, Dominique, glidd ned til fjerdeplass. Mens Wenche Myhre hadde klatret oppover på lista til tredjeplass i løpet av februar med låten Jeg går på skole.

To og en…
Februar-lista inneholdt tre Liverpool-band, og to av dem toppet lista. På andreplass lå The Beatles og deres I Want to Hold Your Hand. Og Beatles måtte overlate førsteplassen til sine bysbarn The Swinging Blue Jeans. Låten deres The Hippy Hippy Shake hadde klatret opp fra fjerdeplass til første i løpet av måneden. Og var altså mest populær i Norge da februar ble til mars i 1964.

Nykommerne
Nykommeren på syvendeplass på topp ti-lista var svenske Siw Malmkvist og låten hennes Skona mitt hjärta. Som jeg husker som en populær radiolåt fra den tida. Hennes mest populære låt her i Norge skulle etter hvert få ei lang og fin framtid på topp ti-lista. Her er Skona mitt hjärta, klikk og lytt.

Også nykommerne på åttendeplass kom fra Liverpool. The Searchers og deres låt Needles & Pins ble en internasjonal topp ti-hit for bandet, og en nummer én-hit på eget kontinent. Tretten år senere fikk Smokie en stor hit med sin versjon av låten. Som ble skrevet av blant andre Sonny Bono, som i 1964 giftet seg med Cher. The Searchers har fått sitt eget innlegg her i bloggen. Det kan du lese ved å søke på band-navnet nederst i dette innlegget. Her er Needles & Pins.

Cliff Richard & The Shadows og låten deres I’m the Lonely One hadde lagt seg til rette på niendeplass i sin første uke på lista da februar ble til mars. Låten ble en topp ti-hit i Europa, men fikk kritikk i musikkmedier. Som mente at Cliff og bandet hadde fjernet seg vekk fra musikken de ellers framførte. Cliff fortalte i ettertid at det ikke var meningen å gi ut I’m the Lonely One som singelplate. Men platekjøperne likte den.

Nykommerne på tiendeplass på topp ti-lista var den amerikanske duoen Dale & Grace, et nytt bekjentskap for norske platekjøpere. Låten I’m Leaving It Up To You var deres platedebut i en kort karriere som var over året etter. Som duo, vel og merke. Låten ble skrevet av Dale med etternavnet Houston, og hans låtskriverpartner Dewey Terry. Og duoen fikk en nummer én-hit med den i USA.

Er du for ung til å huske denne versjonen, men mener at du har hørt den før, så kan det nok stemme. Fordi ti år senere fikk søskenparet Donny og Marie Osmond en internasjonal hit med låten. I 1974. Og jeg innrømmer gjerne at jeg har sunget andrestemmen på den selv på scener rundt omkring. For snart femti år siden. Her er Dale & Grace og I’m Leaving It Up To You.
Takk for at du ble med helt hit.

Fakta sjekket hos vglista.no og Wikipedia
Lyd fra YouTube

Følg bloggen på Facebook: KLIKK HER!

Følg bloggen på e-post:
Klikk på plusstegnet i det hvite Følg meg-symbolet som ruller til høyre på skjermen. Legg inn e-postadressen din, og du får en e-post med link til nye innlegg som legges ut.